fbpx

Even rustig ademhalen

Ademhalen, het lijkt zo vanzelfsprekend dat we er zelden bij stilstaan dat we het doen. Sterker nog, de kans is groot dat je ademhaling gekke dingen gaat doen als je er op gaat letten. Maar toch zou je jezelf er een groot plezier mee doen om eens wat vaker bewust te worden hoe de lucht in en uit je lichaam stroomt, . Want, je adem en je stemming hebben meer met elkaar te maken dan je op het eerste gezicht zou denken.

Je ademhaling bepaalt je stemming, en je stemming bepaalt je ademhaling. 

Denk er maar eens over na. Wat doet je adem als je gestresst bent? Je gaat dan snel en oppervlakkig ademen. Je adem zit dan ‘hoog’. Dat is nuttig als je direct tot actie over moet gaan. Maar wat er gebeurt is dat je zo gewend raakt aan deze oppervlakkige gestresste ademhaling, dat je ongemerkt zo blijft ademen. Met als gevolg dat je je lichaam in een stresstoestand houdt, en jij je onrustig, prikkelbaar en zelfs somber kunt voelen. Alles gaat dan moeilijker, je kunt je moeilijker concentreren en komt niet echt tot rust. Herkenbaar?

Gelukkig kun je eenvoudig controle uitoefenen over je ademhaling, en dus over je stemming. En het fijnste is, het kost echt maar een paar minuten. Ik deel daarom vandaag een simpele maar uiterst krachtige oefening met je, die je zal helpen om dieper en rustiger te ademen. Probeer het maar eens, je zult merken dat je lichaam zich meteen ontspant en je je kalmer en opgewekter zult voelen. Klik op de knop hieronder om de oefening te doen die ik speciaal voor je opnam.

Ik zou het leuk vinden om van je te horen hoe het was om je ademhaling in balans te brengen. Merkte je verschil in je stemming, in je lichaam? 

Adem in, adem uit! 

Ademhalingsoefening balans

p.s.: Deze en heel veel andere oefeningen vind je in een jaar vol reCREATIE, jouw sleutel naar een blijer, energieker en meer ontspannen leven, vol nieuwsgierigheid en  zelfvertrouwen! Ga naar deze pagina om te lezen wat een jaar vol reCREATIE jou kan brengen! Of klik hier om het gratis een week uit te proberen!

Leave a Comment